Dit moet je aanschaffen als je op voetbal gaat
Sta je op het punt om op voetbal te gaan, en heb je geen idee waar je moet beginnen? Voetbalschoenen, scheenbeschermers, sokken… Er bestaan zo veel accessoires voor een voetballer die je moet aanschaffen dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Hieronder zetten wij alle musthaves voor je op een rij die je als voetballer zeker nodig zult hebben. Bovendien zullen we ook de bijkomende kosten bespreken.
1 Voetbalschoenen
Een voetbaltraining begint bij het dragen van goede voetbalschoenen. Deze zorgen voor voldoende grip op het grasveld en daarnaast zijn ze stevig genoeg om te voorkomen dat jij door je enkels zwikt. Wel is het belangrijk om te kiezen voor de juiste voetbalschoenen. Er bestaan bijvoorbeeld allround voetbalschoenen die je kunt gebruiken op natuurgras en kunstgras. Daarnaast bestaan er speciale voetbalschoenen voor drassig gras en je hebt natuurlijk zaalvoetbalschoenen. Goede voetbalschoenen kosten gemiddeld zo’n vijftig euro.
2 Scheenbeschermers
Scheenbeschermers zijn niet alleen handig tijdens een potje voetbal, ze zijn zelfs verplicht als je op voetbal gaat. Ook bij scheenbeschermers is het aanbod groot: zo bestaan er beschermers die je achter je sok moet aandoen en je hebt beschermers die een enkelstuk hebben. Dit enkelstuk kan echter in de weg zitten wanneer je de voetbal wegtrapt met je enkel. Wel beschermt dit jouw enkels veel beter dan de scheenbeschermers zonder enkelstuk. Scheenbeschermers kosten gemiddeld twintig euro.
3 Voetbalsokken
Waar we het net al even kort benoemden, moet je voetbalsokken dragen over de scheenbeschermers. Dit betekent dat de voetbalsokken ook zeker niet mogen ontbreken in jouw sporttas. Het is hierbij belangrijk dat je kiest voor een goede maat, want als er schuiving ontstaat kunnen jouw voeten geïrriteerd raken. Hierdoor wordt de kans op blaren groter en dat wil je liever voorkomen als voetballer. Voor voetbalsokken ben je gemiddeld zo’n tien euro kwijt.
4 Voetbalshirt en -broek
Afhankelijk van jouw voetbaldoel heb je een voetbalshirt met een voetbalbroek nodig. Wanneer je ervoor kiest om met vrienden te gaan voetballen, kun je zelf jouw kleding samenstellen. Wel wordt het afgeraden om in katoenen kleding te sporten. Katoen neemt namelijk vocht op en houdt het daarna ook vast. Kies daarom voor luchtig materiaal dat het zweet afvoert. In de koude wintermaanden kun je met laagjes werken. Draag bijvoorbeeld een thermoshirt onder het T-shirt of een jack. Als je gaat voetballen voor een club, hoef je hier meestal geen rekening mee te houden. Zij zorgen ervoor dat jij wordt voorzien van kleding. Gemiddeld kosten de kleding die je zelf koopt voor het sporten zo’n dertig euro.
5 Een voetbal
Het allerbelangrijkste is de voetbal. Zonder voetbal kun je namelijk niet beginnen aan de sport. Kies een voetbal die jij mooi vindt en zorg ervoor dat deze hard genoeg is. Bovendien bestaan er net zoals bij voetbalschoenen verschillende voetballen. Wanneer je vooral gaat voetballen op straat, kun je beter een straatvoetbal aanschaffen. Als je op zoek bent naar een voetbal voor de voetbalclub, kun je beter investeren in een slijtvaste bal. Gemiddeld kost een voetbal twintig euro.
6 Overige zaken
Jouw outfit inclusief accessoires is compleet. Als je wil gaan voetballen bij een club, kost dit natuurlijk ook geld. Gemiddeld kost een voetballidmaatschap voor de jeugd tussen de vijftig en 150 euro per jaar, terwijl de senioren zo’n 150 tot 230 euro per jaar moeten betalen. Dit hangt natuurlijk wel af van de voetbalclub. Wanneer de voetbalclub niet dicht bij huis is, komen de kosten van de benzine er ook nog overheen. Kom je met een voertuig naar de voetbalclub, zorg dan voor een goede auto- of scooterverzekering voordat je op pad gaat. Met al deze praktische zaken ben jij klaar voor een nieuw voetbalseizoen!
Leave a comment